franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

Policija: Med vikendom pestro

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.06.2016 17:18

Policisti PU Novo mesto, so imeli minuli vikend precej dela.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 157 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 453 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, potnica pa je bila hudo poškodovana, dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 10 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila šestim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih grožnje, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.


PROMETNA VARNOST

NEPRILAGOJENA HITROST VZROK VČERAJŠNJE PROMETNE NESREČE, V KATERI JE UMRL VOZNIK OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je 16-letni voznik vozil osebni avtomobil Renault clio po lokalni cesti iz smeri Orehovice proti Šentjerneju. Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku na mokrem in spolzkem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je drselo po vozišču, zapeljalo na njivo in travnik in silovito trčilo v drevo. Udeleženca sta bila ukleščena v avtomobilu, iz vozila so ju rešili gasilci. 16-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl, hudo poškodovano 15-letno potnico pa so reševalci odpeljali v bolnišnico.

16-letni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Tudi potnica ni bila pripeta z varnostnim pasom.

Po zaključeni preiskavi bodo policisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

POLICISTI V PETEK PREVERJALI PSIHOFIZIČNO STANJE VOZNIKOV

V petek popoldan in zvečer so policisti na območju Novega mesta in Dolenjskih Toplic preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Šest ustavljenih kršiteljev je vozilo pod vplivom alkohola, trije so imeli v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola.

V kraju Potok so ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj, ki je vozil neregistriran avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,0 miligramov alkohola (2,08 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in na sodišče podali obdolžilni predlog. Avtomobil so zasegli tudi vozniku iz Novega mesta, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je prav tako vozil neregistriran avtomobil.

MLADOLETNI POVZROČITELJ NESREČE POD VPLIVOM ALKOHOLA

5. 6. nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila Ford mondeo, ki naj bi v Dolu pri Trebnjem vijugal po vozišču, ogrožal ostale udeležence v prometu, izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste na travnik. Policisti so 17-letnega kršitelja z območja Litije izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola (1,27 g/kg). Povzročitelj nesreče je v vozilu prevažal 16-letnega potnika. Avtomobil so zasegli in o kršitvah obvestili starše mladoletnika. Nekatere okoliščine policisti še preverjajo.

PREKORAČITVE HITROSTI PRI KRIŽIŠČU V LOČNI

V nedeljo popoldan so policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto opravljali kontrolo prometa in izvajali meritve hitrosti pri križišču v Ločni, kjer je s prometno signalizacijo najvišja dovoljena hitrost omejena na 50 km/h. Ustavili so voznika, ki je skozi križišče pripeljal s hitrostjo 81 km/h. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola.

Popoldan so 46-letni motoristki, ki je peljala iz smeri Ločne proti Bučni vasi, izmerili hitrost 118 km/h. Kršiteljici so odvzeli vozniško dovoljenje in o prekoračitvi hitrosti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

OD DANES AKCIJA 0,0 ŠOFER TREZNA ODLOČITEV TUDI NA OBMOČJU POLICIJSKE UPRAVE NOVO MESTO

Letos smo na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali 532 prometnih nesreč, kar je 11% več kot enakem obdobju lanskega leta. Samo minuli konec tedna je v prometnih nesrečah ena oseba umrla – to je letos že deveta smrtna žrtev, dva sta bila hudo poškodovana in štirje lažje. Kar 67 povzročiteljev prometnih nesreč je bilo pod vplivom alkohola – to je za 81% več kot v prvih petih mesecih leta 2015. Stopnja alkoholiziranosti povzročiteljev znaša 1,5 promila. Največ nesreč so povzročili vozniki, ki so imeli med 1,5 in 2 promila alkohola. V polovici nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki, je bil vzrok prometnih nesreč neprilagojena hitrost.

Policisti bodo v okviru akcije 0,0 šofer trezna odločitev do 12. junija po vsej Sloveniji preverjali vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Dosledno bomo ukrepali zoper voznike, ki bodo vozili pod vplivom alkohola in ugotavljali ostale kršitve cestno prometnih predpisov.


KRIMINALITETA

VLOMI IN TATVINE

V okolici Krškega je v noči na 3. 6. nekdo vlomil v prostore vzgojno izobraževalne ustanove in odtujil tri prenosne računalnike. Povzročil je za 3000 evrov škode.

V Kotu pri Semiču je med 3. 6. in 4. 6. neznanec vlomil v počitniško hišo. odtujil je kosilnico, posodo z gorivom in električno orodje. Lastnika je oškodoval za 2200 evrov.

Na parkirnem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 5. 6. nekdo iz odklenjenega kombiniranega vozila odtujil nahrbtnik s prenosnim računalnikom, dokumenti, gotovino in ključi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3000 evrov.

Med 3. 6. in 5. 6. je na Koštialovi ulici v Novem mestu neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. odtujil je denar in nakit. Škode je za okoli 15.000 evrov.

V Bušinji vasi je med 2. 6. in 5. 6. nekdo vlomil v brunarico in odtujil agregat in akumulator. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.