pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto

Policisti poostreno nad Posavce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.02.2013 13:37

Policisti so v ponedeljek med 16. in 21. uro na območju Posavja izvedli poostren nadzor psihofizičnega stanja voznikov. V času nadzora so ustavili 122 voznikov in 89-im odredili preizkus alkoholiziranosti. Trije prekoračili dovoljeno.

V treh primerih je bil preizkus pozitiven, eden izmed voznikov je imel v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Ugotovili so tudi sedem kršitev prekoračitve hitrosti, od teh kar šest v naselju. Zoper kršitelje so ukrepali.

V letu 2012 so na območju Policijske uprave Novo mesto alkoholizirani vozniki povzročili 163 (138 v letu 2011) prometnih nesreč. Od teh 3 (3) prometne nesreče s smrtnim izidom in 84 (47) prometnih nesreč s telesnimi poškodbami, v katerih se je 15 (7) udeležencev hudo poškodovalo in 70 (42) lažje poškodovalo.

Najpogostejši vzrok prometnih nesreč je bil neprilagojena hitrost. V teh nesrečah so štiri osebe umrle, 21 se jih je hudo poškodovalo in 153 lažje. Alkohol, kot sekundarni vzrok pri povzročiteljih prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti, je bil ugotovljeni pri 62 povzročiteljih. Povprečna stopnja alkoholiziranosti je bila 1,47 grama alkohola na kilogram krvi. Kar 50 povzročiteljev je imelo v krvi več kot 1,1 grama alkohola na kilogram krvi.

Policisti si bodo z izvajanjem preventivnih in represivnih aktivnosti v cestnem prometu tudi v prihodnje prizadevali za zmanjšanje števila prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, za katere sta največkrat vzrok prevelika hitrost in vožnja pod vplivom alkohola.