premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

miša-molk Njena.si

Miša Molk o pokojnem očetu hčere Ule Furlan

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Kronika Novo mesto

Policisti ujeli tatova dragih parfumov

Piše: R.K.

Čas objave:
07.10.2021 12:45

Policisti PP Novo mesto so letos obravnavali več primerov tatvin parfumov višjega cenovnega razreda v vrednosti več tisoč evrov v prodajalnah na območju Novega mesta. V vseh primerih so opravili oglede, zbirali obvestila in izvajali druge aktivnosti za izsleditev storilca oziroma storilcev.

Na podlagi ugotovitev preiskave in v sodelovanju z drugimi policijskimi postajami na območju Slovenije so ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena 45-letni Ljubljančan in 43-letni državljan Bosne in Hercegovine.
Storilca, ki sta se združila z namenom da bi kradla, sta parfume in ostale predmete, ki sta jih kradla iz prodajaln na območju celotne Slovenije, prodajala na črnem trgu. Tatvine sta izvrševala na način, da sta ukradeno blago odložila v vrečko, ki je bila z notranje strani zavarovana s folijo, ki preprečuje zaznavanje magnetnih varoval na artiklih ob iznosu blaga iz trgovine. Uporabljala sta tudi magnete, s pomočjo katerih sta motila senzorje za varovala. Policisti PP Novo mesto so na podlagi ugotovitev izdali razpis iskanja osumljencev in policisti PP Ljubljana Moste so oba prijeli na območju Ljubljane. Novomeški policisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvin privedli k preiskovalni sodnici OS Novo mesto, ki je za oba odredila pripor. Storilca so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznvih dejanj tatvin in velikih tatvin.

Vlomi in tatvine
V noči na 6. 10. je na dvorišču stanovanjske hiše na Adamičevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža odtujil torbico z dokumenti in bančnimi karticami. Vstopil je tudi v odklenjeno garažo in odtujil dve motorni žagi in kolo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.Na dvorišču stanovanjske hiše v Dolenjem Kamenju je v noči na 6. 10. nekdo s prednjega sedeža odklenjenega avtomobila odtujil denarnico z okoli 2.500 evri gotovine.


V okolici Šentjerneja je v noči na 6. 10. neznanec vlomil v prodajalno in odtujil denar in vrednostne mobilne kartice. Škode je za okoli 2.000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.