stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Poškodovana voznica skiroja

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2022 09:43

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrla voznica traktorja, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica skiroja

17. 8. okoli 10.30 so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo 27-letno žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Ljubljanski cesti, kjer je 27-letna voznica električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad skirojem, padla in se lažje poškodovala.

Vozilo izločili iz prometa

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na Otočcu ustavili voznika kombija. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni kršitelj vozi tehnično neizpravno vozilo, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. V kombiju je prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Vozilo so izločili iz prometa in vozniku zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvina

Iz kleti stanovanjskega bloka na Cankarjevi ulici v Krškem je nekdo odtujil moško cestno kolo znamke Nakamura in žensko kolo sive barve s prtljažnikom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1100 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Jesenice, Trnje, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 34 državljanov Bangladeša in Indije in državljana Gvineje. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.