stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Povozil ga je in pobegnil

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2022 12:15

V nedeljo popoldne so bili novomeški policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 49-letnega moškega iz Brezja pri Trebelnem, ki naj bi neznano kam odšel od doma v petek ali soboto.

Takoj so pričeli izvajati številne aktivnosti za njegovo najdbo. Opravili so več razgovorov z osebami, ki so pogrešanega poznale.  Aktivnosti v zvezi z iskanjem so ves čas stopnjevali, ker naj bi moški zaradi zdravstvenega stanja nujno potreboval zdravila, ki pa jih je imel doma. Splet okoliščin je preiskavo otežil - pridobili so podatke o približni lokaciji njegovega mobilnega telefona in sicer na območju Novega mesta. Na več klicev policistov na ta mobilni telefon in kratka sporočila ni bilo odziva. Uporabnih podatkov, ki bi policistom omogočali lokalizirati območje iskanja, je bilo zelo malo. V ponedeljek so ugotovili, da je njegov telefon na cesti na območju Karteljevega v petek zvečer našel občan in ga odnesel domov. Telefon so policisti občanu zasegli.

Na podlagi domnevnega kraja najdbe mobilnega telefona so pričeli z iskanjem na širšem območju Karteljevega, uporabili smo tudi dron, s pomočjo katerega smo včeraj nekaj po 9. uri pogrešanega našli mrtvega ob cesti pri odcepu za Gorenje Kamenje. Ugotovili so, da je bil pokojni žrtev prometne nesreče in nemudoma nadaljevali z intezivno preiskavo prometne nesreče s pobegom in aktivnostmi za izsleditev povzročitelja.

Med preiskavo širšega območja so našli in zavarovali sledi, manjše dele poškodovanega vozila. Policisti PU Novo mesto so v nadaljevanju na območju Trebnjega okoli 12. ure na parkirnem prostoru opazili vozilo, pokrito s ponjavo. Ob vizualnem pregledu so posumili, da se poškodbe tega vozila ujemajo z najdenimi sledmi na kraju. V nadaljevanju je bil ugotovljen lastnik in voznik vozila, ki je v petek zvečer trčil v pešca, ki je hodil ob cesti in pobegnil s kraja.

Intenzivna preiskava in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti še vedno potekajo. O ugotovitvah policisti seznanjajo pristojno tožilstvo, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.