stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Povzročil je nesrečo in pobegnil

Piše: R.K.

Čas objave:
16.01.2024 09:16

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 180 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelju zasegli kombi

Policisti so med izvajanjem poostrenega nadzora v Novem mestu včeraj okoli 8.30 ustavili voznika kombija, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Mercedes-benz vito so mu zasegli, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica lažje poškodovana

Policisti PP Trebnje so bili včeraj nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti v Srednjih Laknicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 71-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Trebanjski policisti so bili včeraj nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči v Štefanu, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja. Opravili so ogled, zbrali obvestila in 55-letnega pobeglega voznika izsledili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvine

V Komarni vasi je med 12. 1. in 15. 1. nekdo iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Na Pahi je v noči na 15. 1. nekdo skozi vrata vlomil v zidanico. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Laze, Bizeljsko, Bukošek, Brezje pri Veliki Dolini, Obrežje) izsledili in prijeli 28 državljanov Sirije in na območju PP Metlika (Drašiči) 15 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.