IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Kronika Brez opisa

Povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2016 10:11

Okoli 22. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Slovenski vasi. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom zapeljal na levo in trčil v avtomobil 45-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Povzročitelj je peš pobegnil s kraja nesreče in ni nudil pomoči drugi udeleženki.

Poškodovano voznico so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so kasneje 19-letnega pobeglega voznika izsledili. 19-letni povzročitelj nesreče nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligramov alkohola (1,33 g/kg). Ovadili ga bodo na tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

V nesreči pri Drenovcu hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila

Na regionalni cesti Vinica – Črnomelj, pri kraju Drenovci, se je 14. 4. nekaj po 9. uri zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 61-letni državljan Avstrije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v delovno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni voznik. Hudo poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta do 14. ure.

Vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost

Nekaj po 13.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil pri Gornji Težki Vodi. Ugotovili so, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozil in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 33-letni voznik. Avtomobil povzročitelja je po trčenju odbilo še v avtomobil 30-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Vlom v Boštanju

Sevniški policisti so bili 14. 4. obveščeni, da naj bi med 11. 4. in 14. 4. v Boštanju nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastniki, ki jih v tem času ni bilo doma, so oškodovani za 1300 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer, v zadnjih 24-urah, intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so zasegli avtomobil kršitelju, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.