stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto, Črnomelj, Trebnje, Šentrupert

Povzročitelj nesreče na avtocesti z 2,3 promili alkohola

Piše: R.K.

Čas objave:
09.12.2021 10:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 153 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Sevnici so zasegli avtomobil 31-letnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na
javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče na avtocesti z 2,3 promili alkohola
Nekaj pred 16. uro so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Dolenjem Karteljevem, v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je bil v nesreči udeležen 67-letni voznik iz Ljubljane, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. V litru izdihanega zraka je imel 1,11 miligramov
alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Vlomi
V Bruni vasi na območju PP Trebnje je 7. 12. med 16. in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil akumulatorski vrtalnik.

V Dragi pri Šentrupertu je med 6. 12. in 8. 12., ko so bili stanovalci prav tako odsotni, neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

Nezakoniti prestopi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore (PP Črnomelj) izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana in državljana Afganistana, na območju Jesenic in Kapel (PP Brežice) pa tri državljane Bangladeša, dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.