franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Žalec

Požar na letališču v Levcu povzročil udar strele

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.08.2016 13:17

Celjske policiste so včeraj nekaj pred 20. uro obvestili, da na Športnem letališču v Levcu gori hangar. Po prvih podatkih naj bi požar povzročil udar strele.

V požaru je v celoti zgorel hangar, v katerem so bila vsaj tri jadralna letala, dve klasični jadrilici, eno specialno jadralno letalo in 13 prikolic za prevoz jadrilic.

Po podatkih policije je gmotna škoda zelo visoka in po prvih ocenah naj bi znašala okoli dva milijona evrov, so sporočili s Policijske uprave Celje.


Kot je povedal Jani Lupše iz Prostovoljnega gasilskega društva Levec, se je požar zelo hitro razširil, gasilci pa so imeli tudi nekaj težav z oskrbo z vodo. Poleg tega se je sredi gašenja požara pregrela jeklenka s kisikom na enem izmed letal in eksplodirala, je še dejal Lupše.

Gasilcem je uspelo pred ognjem obvarovati ostale objekte na letališču oz. dva novejša prostora z letali. Rešiti jim je uspelo tudi vso dokumentacijo letališča. V gašenju požara so sodelovali 204 gasilci iz 17 prostovoljnih gasilskih društev. Ponoči je bila organizirana tudi požarna straža, saj naj bi na pogorišču večkrat ponovno zatlelo.