srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

skoki Ekipa24.si

Bravo, mladeniči!!! Slovenski skakalci odlični ...

Maria in Dominik Njena.si

Maria spoznala svojega sanjskega moškega: 'Leto ...

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

Kronika Novo mesto

Poziv očividcem včerajšnje nesreče pri Kandiji

Piše: Radio Krka/PU NM

Čas objave:
14.12.2018 11:58

Včeraj nekaj po 13. uri se je zgodila prometna nesreča v krožišču pri železniški postaji Kandija v Novem mestu.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, ki je prečkal cesto na prehodu za pešce. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti PP Novo mesto zaradi razjasnitev vseh okoliščin nesreče prosijo morebitne očividce in voznika, ki je po nesreči govoril s poškodovanim pešcem, da pokličejo na Policijsko postajo Novo mesto na številko 07 33 27 400 ali na številko 113.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je danes okoli 10. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega in priklopnega vozila. Na podvozju priklopnega vozila so našli skritega premraženega državljana Irana, ki se je na ta način skušal izogniti mejni kontroli. Tujca so po zaključenem policijskem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 38-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 141 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brestanici so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.
Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.