stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Dolenjske Toplice, Novo mesto, Krško, Brežice

Prebil zid, podrl ciprese in se ustavil na dvorišču

Piše: ReCO

Čas objave:
21.03.2021 19:19

Ob 16.42 je v naselju Škrjanče, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom prebil oporni zid, podrl ciprese in se ustavil na dvorišču pred stanovanjskim objektom.

Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator, odstranili drevesa, poškodovano vozilo postavili na vozilo avtovleke, posuli z vpojnim sredstvom oljni madež ter očistili dvorišče in cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so voznika pregledali na kraju.

Ob 14.42 je pri naselju Cerovec, občina Dolenjske Toplice, občanka našla neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so v prisotnosti policije na kraju najdbe nadzorovano uničili ročno bombo angleške izdelave in deset kosov pehotnega streliva, ostanek iz obdobja II. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.


Ob 16.21 je v gozdu pri naselju Stranska vas, občina Novo mesto, gorelo drevje,
listje, trava in podrast na površini okoli treh hektarjev. Požar so pričeli gasiti krajani, dokončno pa so ga omejili in pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas pri Novem mestu.


Ob 9.49 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo iz SB Brežice v UKC Ljubljana.

Ob 13.54 sta pri kraju Žadovinek, občina Krško, na več lokacijah goreli suha trava in podrast. Gasilci iz PGE Krško in PGD Leskovec pri Krškem so požare na skupni površini okoli enega hektarja pogasili.

Ob 18.17 so zaradi požara na objektu v kraju Debenec, občina Mirna, sprožili sireno sistema javnega alarmiranja v kraju Volčje njive.