stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Metlika/Novo mesto

Prehitra in opita povzročila nesreči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 13:40

Včeraj sta se na našem koncu zgodili dve prometni nesreči. V okolici Metlike je 20-letnik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugo vozilo. V Šmihelu pa je 30-letnik izsilil prednost. Oba sta bila pod vplivom alkohola.

Metliški policisti so bili včeraj nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v okolici Metlike. 20-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drugo vozilo. Med postopkom so policisti še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Prometno nesrečo je povzročil v času, ko mu je bila vožnja zaradi kršitev prepovedana. Policisti so mu zasegli osebni avtomobil. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in nepravilnega prevoza oseb so povzročitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj pred 20. uro pa se je zgodila prometna nesreča v Šmihelu. Novomeški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 54-letni voznik. 54-letni voznik in potnica v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi izsiljevanja prednosti in vožnja pod vplivom alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa za te kršitve določa globo najmanj 1450 evrov in 21 kazenskih točk.