Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Kronika Metlika/Novo mesto

Prehitra in opita povzročila nesreči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 13:40

Včeraj sta se na našem koncu zgodili dve prometni nesreči. V okolici Metlike je 20-letnik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugo vozilo. V Šmihelu pa je 30-letnik izsilil prednost. Oba sta bila pod vplivom alkohola.

Metliški policisti so bili včeraj nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v okolici Metlike. 20-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drugo vozilo. Med postopkom so policisti še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Prometno nesrečo je povzročil v času, ko mu je bila vožnja zaradi kršitev prepovedana. Policisti so mu zasegli osebni avtomobil. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in nepravilnega prevoza oseb so povzročitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj pred 20. uro pa se je zgodila prometna nesreča v Šmihelu. Novomeški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 54-letni voznik. 54-letni voznik in potnica v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi izsiljevanja prednosti in vožnja pod vplivom alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa za te kršitve določa globo najmanj 1450 evrov in 21 kazenskih točk.