franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Preiskava streljanja v Šmarjeti se nadaljuje

Piše: R.K.

Čas objave:
10.07.2023 08:22

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin streljanja v Šmarjeti. Zaključili so z ogledom kraja, kjer je prišlo do streljanja na policistko in policista ter z ogledom poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja.

Policistki in policistu je bila nudena ustrezna pomoč, lažje poškodovano policistko so oskrbeli v bolnišnici in je že v domači oskrbi. Po zadnjih informacijah iz bolnišnice je 62-letni osumljenec kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je s strelnim orožjem poškodoval sam, še vedno v smrtni nevarnosti.

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom najmanj petnajstih let kaznuje, kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov. Kdor je izvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen.