podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Brežice, Novo mesto

Prepovedali so mu približevanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.06.2016 12:37

Krški policisti so 48-letniku prepoveali približevanje partnerki in otroku in ga bodo ovadili na tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Policisti Policijske postaje Krško so včeraj popoldne 48-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otroku. Ugotovili so, da izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko, da žali žrtev, ji grozi, omejuje gibanje in jo pretepa. Zaradi poškodb je morala poiskati zdravniško pomoč. Policisti so o nasilju in izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 48-letnega osumljenca bodo ovadili na tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja – moški je namreč nasilje nad partnerko izvajal ob prisotnosti otroka.

Sicer pa so policisti Policijske uprave Novo mesto v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva.

Brežiški policisti so bili včeraj popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti med Čatežem ob Savi in Malencami. Med ogledom so ugotovili, da je voznik tovornega vozila zapeljal na levo stran vozišča in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 55-letni voznik. Po prvih zbranih obvestilih naj bi 48-letni voznik zaradi utrujenosti zaspal in izgubil oblast nad vozilom. V nesreči se je lažje poškodovala 53-letna potnica v osebnem avtomobilu. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.  

Okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo petih vozil v križišču v Čatežu ob Savi. Brežiški policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročila 20-letna voznica, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v stoječo kolono vozil. Dve udeleženki sta se v nesreči lažje poškodovali. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Novomeške policiste pa so nekaj po 20. uri poklicali na pomoč s Seidlove ceste v Novem mestu, kjer naj bi se pretepala dva moška, eden naj bi bil poškodovan. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi se moška sprla, 64-letni moški naj bi 65-letnemu moškemu grozil z nožem in se med prerivanjem lažje poškodoval. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Z delovišča v okolici Sevnice je med 13. 6. in 14. 6. nekdo odtujil plastične odtočne cevi. Škode je za okoli 900 evrov. Na parkirnem prostoru pokopališča v Sevnici pa je okoli 17. ure neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbice z dokumenti, bančnimi karticami, gotovino in telefonom. Trije oškodovanci ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 6000 evrov, so sporočili z novomeške policijske uprave.