nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Pri Dobruški vasi odkrili razkosanega bika

Piše: R.K.

Čas objave:
01.02.2022 12:52

Na številki policije PU Novo mesto so od ponedeljka to torka zjutraj sprejeli 237 klicev, od tega je bilo 60 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Metliški policisti so obravnavali prometno
nesrečo z lažjimi poškodbami – slednja se je pripetila mopedistu, ki je na poledeneli cesti ob zaviranju izgubil oblast nad vozilom in padel ter se poškodoval po roki. Zdravniško pomoč je poiskal sam.

Sevniški policisti do dopoldne zaradi nezanesljive vožnje ustavili 44-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu avtomobil zasegli.

Popoldne so v Trebnjem ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozi neregistriran avto (na vozilu pa sta bili nameščeni različni tablici iz drugih vozil) in da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

Vlomi in tatvine
Neznanci so med vikendom iz avtomobila, parkiranega pred trgovskim centrom na Otoški cesti v Novem mestu ukradli katalizator. Lastnika clia je tatvino opazil popoldne in dogodek prijavil policiji.

V kraju Leskovec pri Podborštu so v ponedeljek dopoldne neznanci vlomili v hišo v času, ko so bili lastniki odsotni. Pregledali so prostore, a po prvih ugotovitvah niso nič odnesli. Kljub temu so z vlomom naredili za nekaj sto evrov škode. Na Vavpotičevi v Novem mesto so neznanci iz nedelje na ponedeljek razbili steklo parkiranega avtomobila in pregledali notranjost. Odnesli niso nič, lastnik pa ima za okoli tristo evrov škode.

Mejne zadeve in tujci
Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v Slovenski vasi zvečer prijeli devet tujcev, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Na pomoč so jim priskočili še brežiški policisti in policisti vodnikov službenih psov, ki so pregledali širše območje. Postopki z devetimi državljani Afganistana še niso zaključeni. 

Policisti odkrili razkosanega bika
Šentjernejski policisti so v noči iz petka na soboto, okoli polnoči, v romskem naselju Dobruška vas opazili osebno vozilo z okrvavljenim prtljažnikom, v njem pa več kosov mesa, krvave nože … nekaj stran pa v folijo zaviti večji kos govedi. Zaradi suma, da gre za tatvino in nezakonit zakol, so jim prišli pomagati še novomeški policisti. Uspeli so izslediti lokacijo, kjer so osumljenci pokončali bika in so bili tam še vedno ostanki. Po zbranih obvestilih, sledovih in pregledu terena so prišli do bližnjega oškodovanca, ki še ni vedel, da so mu iz hleva odpeljali bika.

Meso in avto, ki pripada lastniku iz okolice Šentjerneja, so policisti zasegli in odpeljali.

Med postopkom so začeli nekateri prebivalci naselja razgrajati in vpiti na policiste in so tako ovirali njihovo delo, zato preverjajo še kršitve javnega reda in miru. Preiskava še poteka.