Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Kronika

Pri počivališču Zaloke ugasnilo življenje

Piše: R.K.

Čas objave:
08.12.2022 08:09

Včeraj nekaj po 17. uri se je zgodila huda prometna nesreča na avtocesti pri počivališču Zaloke v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah se je nesreča zgodila na pospeševalnem pasu, na katerem se je s tovornim vozilom s priklopnikom s počivališča vključeval 51-letni voznik iz Bosne in Hercegovine.

Na pospeševalnem pasu je v zadnji del priklopnega vozila silovito trčil 62-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Poškodovan voznik električnega skiroja

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 18. uro obveščeni o promntni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je mladoletnik vozil električni skiro po kolesarski stezi, vanj pa naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki se je vključeval na prednostno cesto. Mladoletnik je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti okoliščine še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Sevniški policisti so v noči na 8. 12. v Lončarjevem Dolu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je po ustavitivi poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti ujeli. Med postopkom so ugotovili, da gre za 30-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti nekaj pred 2.30 ustavili osebni avtomobil Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,61 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.