stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Prijeli osem tihotapcev in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Piše: R.K.

Čas objave:
27.11.2023 13:18

Policisti so minuli konec tedna znova obravnavali več tujcev, ki so prevažali tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

24. 11. nekaj po 20. uri so policisti v Župelevcu ustavili voznika osebnega avtomobila Opel zafira italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni državljan Rusije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije in štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Nekaj pred 21. uro so v Rigoncah kontrolirali voznika Volkswagen touran poljskih registrskih oznak. 33-letni državljan Tadžikistana je prevažal osem državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 25. 11. dopoldne so na Bizeljskem kontrolirali voznika Opla zafire poljskih registrskih oznak. 64-letni državljan Ukrajine je prevažal štiri državljane Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. 25. 11. nekaj pred 17. uro so v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Kia ceed čeških registrskih oznak. 35-letni državljan Tunizije je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. 26. 11. zjutraj so na Obrežju ustavljali voznika kombija znamke Fiat ducato madžarskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Brežicam. Na območju Kapel so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil in kršitelju preprečili nadaljnjo vožnjo. 31-letnega voznika, ki je poskušal peš pobegniti, so prijeli in ugotovili, da gre za državljana Švedske, ki je prevažal 11 državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi 29-letnega državljana Libanona, ki je z osebnim avtomobilom Peugeot 3008 francoskih registrskih oznak tujcem nudil pomoč pri prestopu meje. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. 26. 11. nekaj pred 10. uro so v Čatežu ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW romunskih registrskih oznak. Voznik znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Dvorcam, kjer je avtomobil ustavil in peš pobegnil. Na območju Čateških Toplic so 24-letnega osumljenca izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je prevažal pet državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 26. 11. zvečer so na mejnem prehodu Metlika kontrolirali voznika osebnega avtomobila Mitsubiski spacestar poljskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 49-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 24. 11. in 27. 11. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Velika Dolina, Rakovec, Jesenice, Kapele, Mostec, Mihalovec, Trnje, Dvorce, Mali Obrež) izsledili in prijeli 109 državljanov Afganistana, 46 državljanov Rusije, 26 državljanov Sirije, 24 državljanov Bangladeša, 19 državljanov Maroka, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 11 državljanov Šrilanke, deset državljanov Sierra Leone, devet državljanov Konga, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Kameruna, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Turčije, štiri državljane Kazahstana, tri državljane Eritreje, po dva državljana, Haitija, Gvineje, Gane, Irana, Kitajske in Nepala, državljana Gambije, državljana Haitija in državljana Malija. Na območju PP Črnomelj (Marindol, Drenovec, Preloka, Vinica, Miliči) so prijeli 22 državljanov Maroka in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.