franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Prijeli tihotapca, ki je bežal in povzročil prometno nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2023 11:16

V soboto v jutranjih urah so bili policisti obveščeni o tatvini goriva na enem izmed bencinskih servisov na avtocesti. Voznik osebnega avtomobila nizozemskih registrskih oznak je v rezervoar natočil gorivo in odpeljal brez plačila.

Na podlagi opisa so policisti voznika izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov ni upošteval, pospešil je hitrost in vozil 180 km/h in z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Pri izvozu za Dobruško vas je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo in v avtomobil 35-letnega voznika, ki je pripeljal po priključku. 21-letni povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je v vozilu prevažal pet državljanov Rusije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 21-letniku so po zdravniški oskrbi odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, tatvine in nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljani Rusije so izrazili namero za podajo prošnjo za mednarodno zaščito.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 27. 10. in 30. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Kapele, Loče, Rakovec, Ribnica, Brežice, Mostec) izsledili in prijeli 59 državljanov Bangladeša, 54 državljanov Pakistana, 51 državljanov Iraka, 41 državljanov Afganistana, 29 državljanov Turčije, 25 državljanov Rusije, 16 državljanov Konga, 14 državljanov Nepala, 12 državljanov Maroka, 12 državljanov Sirije, osem državljanov Šrilanke, osem državljanov Indije, dva državljana Kitajske, dva državljana Tunizije, in po enega državljana Alžirije, Mongolije, Libije in Azerbajdžana. Na območju PP Črnomelj (Miliči, Zilje, Žuniči, Stara Lipa) so prijeli 29 državljanov Maroka, šest državljanov Alžirije, dva državljana Libije, državljana Tunizije in državljana Egipta in na območju PP Metlika (Drašiči, Metlika) pet državljanov Afganistana, državljana Turčije, državljana Irana in državljana Azerbajdžana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.