stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Prijeli tihotapce

Piše: R.K.

Čas objave:
12.03.2024 12:30

Policisti PP Črnomelj so nekaj po 14. uri na območju Črnomlja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Okoli 19. ure so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW nemških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je v vozilu prevažal dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

BMW 110324.JPG
Državljan Ukrajine je v vozilu prevažal dva državljana Sirije
PPIU PU Nm

Državljanoma Romunije in Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Bukošek, Rakovec, Loče, Rigonce) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, 14 državljanov Egipta, 12 državljanov Afganistana, devet državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, dva državljana Nigerije, dva državljana Iraka in državljana Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Paunoviči, Adlešiči, Žuniči) so prijeli13 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.