stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Prijeli tihotapce in migrante

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2024 12:28

Minuli konec tedna so policisti večkrat posredovali zaradi tihotapcev in tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

V soboto okoli 7. ure so policisti v naselju Črnc kontrolirali voznika kombija Mercedes vito bosanskih registrskih oznak. Voznik je skušal pobegniti, vendar so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 27-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je prevažal 12 državljanov Iraka, osem državljanov Irana in dva državljana Turčije.

Mercedes vito 020324_1.JPG
Kombi, v katerem so prevažali 22 migrantov
PP Brežice

V soboto popoldne so v Slovenski vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4 nemških registrskih oznak. 55-letni državljan Romunije je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Audi 020324.JPG
Romun je prevažal 6 Turkov
PPIU PU Novo mesto

V noči na ponedeljek so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 320 nemških registrskih oznak. Ugotovili so, da 44-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

BMW 040324.JPG
V avtomobilu je Romun prevažal pet Iračanov
PPIU PU Novo mesto

Državljanu Bosne in Hercegovine in dvema državljanoma Romunije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 1. in 4. marcem na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Kapele, Podvinje, Jereslavec, Brezje pri Veliki Dolini, Mihalovec, Bukošek, Gorenji Lenart, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 80 državljanov Sirije, 68 državljanov Afganistana, 25 državljanov Indije, 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, devet državljanov Egipta, osem državljanov Konga, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Turčije, pet državljanov Iraka, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Nepala, tri državljane Pakistana, dva državljana Senegala, dva državljana Kameruna, dva državljana Gane, državljana Somalije in državljana Alžirije . Na območju PP Črnomelj (Vinica, Vrhovci) so prijeli štiri državljane Maroka in dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.