franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Koper

Priznal umor svoje žene

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.06.2016 16:50

Koprski kriminalisti bodo ovadili 61-letnega državljana Srbije, ki je v četrtek priznal umor svoje nekdanje žene, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Žensko je, kakor je priznal, umoril v noči na 25. april v skupni stanovanjski hiši v Trstu, nato pa jo odvrgel na gradbišču v bližini Sežane. Grozi mu najmanj 15 let zapora.

Policisti so ugotovili, da se je ženska 24. aprila iz Srbije pripeljala v Trst, nazadnje pa je po telefonu komunicirala tistega dne zvečer, ko je govorila s hčerko v Srbiji.

V Trst je ženska prihajala redno, saj je tam oskrbovala ostarele. Prišla je do stanovanjske hiše, ki si jo je lastila skupaj z nekdanjim možem, s katerim sta imela nerazčiščeno vprašanje delitve premoženja, tudi omenjene hiše. Ženska naj bi v hiši prespala, naslednje jutro pa odšla na delo. Vendar na delovno mesto ni nikoli prišla.

Policiji se je sumljivo zdelo, da sta se dva mobilna telefona pogrešane po pogovoru s hčerko ob 21.50, okoli druge ure zjutraj povezala z baznimi postajami v Tomaju in Komnu, ob tretji uri s postajo Sežana Bori, nekaj pred peto zjutraj pa s postajo Drnovo, torej v Posavju.

Policisti so se pogovorili z nekdanjim možem pogrešane ženske, 61-letnim državljanom Srbije, ki je živel v Trstu, a naj bi bil v času izginotja v Srbiji. Vendar je reška policija, ki se je medtem prav tako vključila v preiskavo, ugotovila, da je moški na dan, ko je ženska izginila, prav tako iz Srbije vstopil na Hrvaško.

Preiskava se je zato osredotočila nanj in pokazala, da je moški mimo Sežane v Italijo vstopil okoli 23.30. Nato pa so na območju Sežane znova zaznali okoli tretje ure zjutraj, ko je pripeljal iz Italije in odpeljali proti Hrvaški, kamor je vstopil okoli pete zjutraj, kasneje pa v Srbijo. Ob prihodu v Srbijo pa je moški prijavil, da je vozilo zgorelo na območju Požarevca.


Med preiskavo tržaške hiše je policija našla določene predmete pogrešane, ki so nakazovali, da je ženska varno prišla v hišo, niso pa našli vseh njenih osebnih stvari in mobilnih telefonov. Zasledili so tudi krvne madeže in sledi, da je nekdo poskušal te madeže oprati.

Vse to je kazalo, da je bila ženska žrtev kaznivega dejanja, zaradi česar so policisti začeli pregledovati območje, ki ga pokrivata bazni postaji Komen in Tomaj, a neuspešno.

Kljub temu so policije štirih držav zbrale dovolj dokazov za vpletenost 61-letnika v smrt svoje nekdanje žene, ta je umor v četrtek tržaškim policistom tudi priznal. Po umoru je truplo prek nekdanjega mejnega prehoda Repentabor pripeljal v Slovenijo ter ga odvrgel na odlagališču gradbenega materiala v bližini naselja Kreplje pri Sežani. Truplo je prekril z materialom in se odpeljal v domovino.

Koprski kriminalisti so v četrtek popoldne na opisanem kraju našli razkrajajoče se žensko truplo. Identiteta trupla in vzrok smrti še ni z gotovostjo potrjena, saj bodo to ugotavljali na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

"Opisana kriminalistična preiskava znova dokazuje, da popoln zločin ne obstaja, da kriminal ne pozna državnih meja in da se kriminaliteti lahko enakovredno zoperstavljamo le s celovitim in nesebičnim sodelovanjem policij," so ob tem pripisali na PU Koper.