humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Kronika Novo mesto, Ljubljana

Propadel biznis in usodno delo na polju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.04.2013 09:51

V osrednji Sloveniji sta se zgodili dve delovni nesreči, obe s smrtnim izidom. Na Dolenjskem pa neuspešni pri prodaji bakra.

Propadel biznis z žlahtnimi kovinami

Novomeški policisti so bili 16. 4. popoldan obveščeni o tatvini v trgovini na Ljubljanski cesti. Osumljenci naj bi v pogovoru zamotili prodajalca in ukradli bakrene mreže. Na podlagi opisa storilcev so policisti izsledili in prijeli 26-letnega moškega iz Črnomlja in mladoletnico iz Novega mesta. Osumljenca sta ukradene bakrene mreže razrezala in skušala prodati v bližnjem podjetju za odkup odpadnih surovin. Ukradene predmete so policisti vrnili oškodovani trgovini. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Prav tako žlahtne kovine so iskali v Šentrupertu. V torek popoldan je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 50 evrov in nakit. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 500 evrov.

Ker ni dal miru

16. 4. nekaj pred 20. uro so novomeški policisti prejeli klic na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do spora in pretepa. Ob prihodu policistov se 31-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kljub njihovim ukazom ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Kasneje so ponovno prejeli klic občanke, ker naj bi ji grozili. Policisti so ugotovili, da gre za lažno naznanitev prekrška. Kršiteljici, ki je z lažno naznanitvijo prekrška povzročila interveniranje policije, bodo izdali plačilni nalog.

Deloovni nesreči s tragičnim koncem

Iz Policijske uprave Ljubljana poročajo o dveh delovnih nesrečah. Prva se je zgodila v Bevkah, ko je 75- letni moški med urejanjem vrta s kultivatorjem padel, pri tem pa ga je kultivator, na katerem je imel nameščeno frezo prevozil. 75- letnik je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Nekaj minut pred 14. uro pa je do nesreče prišlo pri Grosupljem, ko je 83- letni moški prečrpaval gnojnico v cisterno, katera je bila pripeta na traktor in povezana s kardanom. Med delom v bližini kardana, je leta zgrabil obleko, rotacijska sila pa je nato 83-letnika poškodovala tako hudo, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da dogodka nimata znakov kaznivega dejanja. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Fotografija je simbolična.