stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Pariz

Razbitine blizu Aleksandrije: So letalo strmoglavili teroristi?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2016 09:28

Francoski zunanji minister Jean-Marc Ayrault je danes poudaril, da vzrok izginotja egiptovskega letala še vedno ni znan, kljub temu, da egiptovske oblasti zatrjujejo, da je najverjetnejši vzrok terorizem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Razbitine letala pa so končno našli v Sredozemskem morju, blizu Aleksandrije.

"Preiskujemo vse možnosti, zaenkrat pa ni nobena v ospredju, saj smo absolutno še brez indicev o vzrokih," je za francosko televizijo dejal Ayrault. Napovedal je, da se bo francoska vlada z družinskimi člani žrtev srečala v soboto in jim takrat posredovala vse informacije.

Letalo egiptovske letalske družbe EyptAir s 66 ljudmi na krovu, ki je bilo na poti iz francoskega glavnega mesta Pariz v egiptovsko prestolnico Kairo, je izginilo z radarjev v četrtek nad Sredozemskem morju. Iskalna akcija je v teku.


11:25/ Egiptovska vojska je potrdila, da je v Sredozemskem morju pred obalo Aleksandrije našla razbitine pogrešanega letala družbe EgyptAir, ki je izginilo v četrtek s 66 ljudmi na krovu. Razbitine so našli približno 290 kilometrov severno od Aleksandrije, je egiptovska vojska zapisala v sporočilu za javnost, ki ga je objavila na svojem uradnem profilu na družbenem omrežju Facebook. Našli so tudi osebne predmete nekaterih potnikov, so še zapisali v tem sporočilu, kot povzema nemška tiskovna agencija dpa. Letalo tipa airbus A320 je bilo na poti iz francoskega glavnega mesta Pariz v egiptovsko prestolnico Kairo, ko je v četrtek ponoči izginilo z radarjev nad Sredozemskim morjem. Vzrok strmoglavljenja še ni znan.