stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Obrežje

Romuna s 132 ponarejenimi dokumenti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2012 15:47

Policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Obrežje so med opravljanjem temeljite mejne kontrole potnikov in prtljage dveh državljanov Romunije in Moldavije našli ponarejenih 131 osebnih izkaznic in potni list.

15. 10. 2012 nekaj po 17. uri je na izstop iz države pripeljal avtobus, ki je bil iz Ljubljane namenjen v Zagreb. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo. Pri pregledu prtljage dveh potnikov – 31-letnemu in 27-letnemu državljanu Romunije in Moldavije, so v potovalni torbi našli multifunkcijsko napravo in večje število osebnih izkaznic. Zasegli so 131 osebnih izkaznic Romunije z različnimi osebnimi podatki in serijskimi številkami in potni list, prenosni računalnik, več kot 50 kosov zaščitne folije, napravo za plastificiranje, skener s tiskalnikom, deset mobilnih telefonov in 13.370 evrov in 1325 ameriških dolarjev. Policisti so osumljencema ponarejanja listin odvzeli prostost in ju pridržali.

Novomeški kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je na večini ponarejenih dokumentov z različnimi osebnimi podatki in serijskimi številkami fotografija 31-letnega osumljenca in še treh neznanih moških. Pri kontrolah serijskih številk so ugotovili, da je bilo več dokumentov s temi serijskimi številkami prijavljenih kot ukradenih. 31-letni osumljenca so policisti na območju evropske unije že obravnavali zaradi kaznivih dejanj ponarejanja listin in goljufij.


Osumljenca 132 kaznivih dejanj ponarejanja listin in kaznivega dejanja prikrivanja so privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanju odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, v kateri sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi. Predkazenski postopek usmerja okrožni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva Krško.