IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

Še en dan zaznamovan z nesrečami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.07.2015 09:32

Ob 6.30 je na avtocesti med priključkom Dobruška vas in priključkom Smednik v smeri Obrežja, občina Škocjan, osebno vozilo zapeljalo s ceste na brežino. V nesreči ni bilo poškodovanih. Gasilci GRC Novo mesto in PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in počistili cesto.

Prometna nesreča se je dopoldan zgodila tudi na gorenjski cesti. Povzročila jo je 74 letna voznica osebnega avtomobila ki je z vozilom napačno zapeljala na avtocesto in pri tem trčila v pravilno vozečega 34-letnika. Voznik jo je opazil in se želel trku izogniti, a je kljub njegovemu umikanju prišlo do trka, ki se je končal le z gmotno škodo. Policisti voznike ob tem ponovno opozarjajo, da je vožnja v napačno smer izredno nevarna.

Zaradi prometnih nesreč je bil na pomurski avtocesti že zjutraj več ur zaprt vozni pas pred priključkom Pernica proti Murski Soboti, zaprt je bil tudi izvoz Pernica iz smeri Maribora.

Včeraj okoli 22. ure je v prometni nesreči v Spodnjih Hočah umrl pešec, ki je stekel čez cesto pri rdeči luči na semaforju. Do nesreče je prišlo, ko je 57-letni voznik osebnega vozila pripeljal iz smeri Slivnice proti Mariboru. Ko je pripeljal do križišča regionalnih cest izven naselja Spodnje Hoče je iz njegove leve strani pritekel pešec, ki ni upošteval, da je na semaforju svetila rdeča luč za pešce in je med njima prišlo do trčenja. V trčenju je bil 60-letni pešec tako hudo poškodovan, da je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.


V bližini Beljaka na avstrijskem Koroškem se je v četrtek zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za 61-letnega slovenskega motorista. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče.