krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Kronika Novo mesto/Črnomelj

Smrtna žrtev nedeljskega požara v Domu starejših v Črnomlju

Piše: STA

Čas objave:
18.12.2017 13:49

Umrl je 88-letni moški, ki je bil v nedeljskem požaru v Domu starejših občanov v Črnomlju hudo opečen, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Moškega so sprva pripeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, od tam pa v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Na kraju požara in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. Od tega dva zaradi opeklin, ostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov, navajajo policisti.

Po poročanju Radia Slovenija v novomeški bolnišnici zaradi vdihavanja dima še zdravijo stanovalko doma, medtem ko je pet uslužbencev doma že zapustilo bolnišnico.

Kriminalisti so že v nedeljo začeli z ogledom požarišča in ugotavljanjem okoliščin požara. O požaru sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Kriminalisti in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo z ogledom kraja požara in preiskavo najdenih sledi. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.