stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Šentjernej

Spet etnični zakoni, tokrat v Šentjerneju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.05.2013 09:35

Spet nasilje in zakoni, ki so si jih domislili etnični na Dolenjskem. Tako je bilo v Šentjerneju, kjer so jo skupile najmanj tri osebe. Prejeli smo anonimno pismo incidenta, ki so ga potrdili tudi na novomeški PU.

Kot je pojasnil Robert Perc, vodja OKC NM, so bili policisti o kršitvi JRM na prireditvi v Šentjerneju obveščeni nekaj pred 2. uro zjutraj. Tako po prijavi so odšli na kraj dogodka, kjer sta bili dve skupini ljudi, skupaj približno 50 ljudi, ki bi se lahko sprli. Policisti so prisotne identificirali. Med drugim je najmanj ena oseba utrpela poškodbe, usekanine, obraza in glave in je pomoč poiskal v novomeški bolnišnici. Po oskrbi so moškega odupstili iz bolnišnice.

Policisti še zbirajo informacije o incidentih, med drugim sumijo sedem oz. osem ljudi, ki naj bi bili vpleteni v dogajanje. Po dogodku so policisti med kontrolo prometa v Šentjerneju in Novem mestu odkrili nekatere morebitne osumljence. Med drugim so v vozilu, ki ga je opravljala voznika, odkrili, da je zoper slednje izdan ukrep za uklonilni zapor. Ženski so odvzeli prostost in je bila prepeljana v zapor v Ljubljano.

Bralec pa nam je poslal pismo:

Pravkar sem prispel domov s petkove pumpe v Šentjerneju. Sem domačin in že nekaj let nisem obiskal takšne zabave. Danes sem jo v svojem domačem kraju za katerega se lahko pošteno vprašam če je še domač.


Začetek je bil prijeten, stari prijatelji, sošolci, znanci... Res je bilo prijetno obujati spomine. Malo čez polnoč pa se je pričelo. Prerivanje tu, prerivanje tam in tako naprej. Dokler nisem videl možakarja, ki je okrvavljen obležal na tleh, seveda so ga "nokavtirali" ETNIČNI. Prerivanje se je nadaljevalo vsaj 30 minut (policije ni bilo nikjer , kljub večkratnim klicem). Cirkusa je bilo dovolj, odpravim se domov, ko zagledam mladega fanta (približno 15 let), ki beži, za njim pa teče skupina natančno 8 ETNIČNIH. Takrat prvič tudi sam pokličem policijo. Še vedno pešačim proti avtomobilu in se sprašujem, kaj je z gospodom ki so ga "nokavtirali" in kaj se morda dogaja s fantom, ki so ga lovili.

Ko skorajda prispem do svojega vozila pa se zgodi še moja osebna izkušnja. Nasproti mene prihaja skupin petih ETNIČNIH, hodil sem brez kakršnih koli provakativnih namenov, še več! Izogniti sem se jim poskušal kolikor se je dalo. In kaj se je zgodilo, eden od ETNIČNIH me zrine na tla in me brcne. Očitno sem mu bil na poti ozroma bi romska svetnica dejala, da sem širil
nestrpnost oz. bil vsaj nestrpen do ETNIČNIH in potem sem si to tak al tak zaslužil.

Po brci sem se čim hitreje pobral in stopil do svojega avtomobila in se odpeljal proti domu. Tri kilometre iz Šentjerneja proti Novmeu mestu srečam policiski kombi, ki hiti z lučkami proti Šentjerneju. Hmmmmm? Vsaj eno uro je že minilo od prvega klica mojega prijatelja, to so bili prvi policisti, ki smo jih srečali, prej ne duha ne sluha o njih.

Pogovor z Robertom Percem, vodjo OKC Nm