franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Lj

Spet v napačno smer

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.05.2013 09:29

In to blizu odseka na ljubljanski obvoznici, kjer se je v četrtek zvečer zgodila tragična nesreča. Voznik je ob 8.30 uri vozil med priključkom Ljubljana - Bežigrad in razcepom Zadobrova, v smeri Kosez.

Okoli 8.30 so na ljubljanski severni obvoznici med priključkom Ljubljana - Bežigrad in razcepom Zadobrova v smeri Kosez opazili vozilo, ki pelje po nasportni strani vozišča, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Po slabih tridesetih minutah so opozorilo umaknili.

Na Darsu svetujejo, da vozniki v primerih, ko slišijo, da nekdo vozi v nasprotno smer, ali pa takšnega voznika vidijo, ostanejo mirni. "Če po radiu slišite, da po vaši strani vozišča prihaja vozilo v nasprotni smeri, ostanite mirni, zmanjšajte hitrost, ne prehitevajte, ustavite na najbližjem počivališču in počakajte na preklic nevarnosti. Če pa zagledate vozilo, ki vozi po nepravilni strani avtoceste, se čim prej varno umaknite nasproti vozečemu vozilu," svetujejo na Darsu.

Tisti vozniki, ki opazijo nekoga, ki vozi v napačno smer, morajo o tem obvestiti policiste (113) ali prometnoinformacijski center (kratka telefonska številka 1970, brezplačna telefonska številka 080 2244 ali 01/518 85 18), lahko pa uporabijo tudi obcestni telefon.

Če se vozniki sami znajdejo na napačni strani ceste, na Darsu svetujejo, da takoj prižgejo vse štiri smernike in se, ne da bi ovirali druge voznike, ustavijo na odstavnem pasu. O dogodku morajo obvestiti tudi policijo ali dežurno avtocestno službo in počakati na njihov prihod.