stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto

Več krištev voznikov tovornih vozil

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
02.07.2018 12:43

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so prejšnji petek v dopoldanskih urah na Obrežju izvajali kontrolo tovornih vozil. Ustavili so 24 tovornih vozil in kar pri petih ugotovili kršitve cestno prometnih predpisov.

Voznik tovornega vozila z litvanski registrskimi tablicami, ki so ga ustavili okoli 7. ure, je imel v litru izdihanega zraka 0,21 miligramov alkohola.
Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog. Pri enem izmed voznikov je bilo ugotovljenih osem kršitev, povezanih z obveznimi počitki in odmori voznika, prav tako je imel nepravilno pritrjen tovor na vozilu. Ostale kršitve so se nanašale na preobremenjenost tovornih vozil, nepravilno pritrjen tovor in neuporabo varnostnega pasu.

Kršiteljici zasegli avto
Policisti PP Krško so 29. 6. v Brestanici ustavili 27-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima
veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so ji odredili strokovni pregled, vendar je opravljanje
strokovnega pregleda odklonila. Fiat punto so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom alkohola 
V petek popoldne so bili krški policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi z vozilom zapeljal preko podpornega zidu in nadaljeval z nezanesljivo vožnjo. 49-letnega voznika so policisti izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog. 


Voznica začetnica pod vplivom alkohola
Brežiški policisti so bili 1. 7. okoli 8. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi izsiljevanja prednosti povzročila voznica začetnica, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Padec motorista


O prometni nesreči in padcu motorista pri Dobličah so bili črnomaljski policisti obveščeni včeraj popoldne. Ugotovili so, da je 54-letni motorist v
ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine
Na Jurčičevi ulici v Novem mestu je v noči na 29. 6. skozi okno vlomil v kurilnico stanovanjske hiše in odtujil dve motorni žagi, kotni brusilnik, kosilnico in udarno kladivo. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

V Račji vasi na območju Brežic je 30. 6. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit, okoliščine pa kriminalisti še preiskujejo.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so 29. 6. med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dobličah izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenih policijskih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Orešje je v noči na 1. 7. na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak pripeljala državljanka Poljske.
Policisti so opravili mejno kontrolo in kontrolo prtljažnega dela vozila, kjer so našli skritega državljana Iraka, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. 32-letni državljanki Poljske so izrekli globo, državljana Iraka pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.