volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Ajdovščina

Strmoglavljeno letalo polno denarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.07.2016 14:25

V letalu ameriške registracije, ki je v četrtek strmoglavilo pri Ajdovščini, blizu regionalne ceste med naseljema Predmeja in Lokve, je bil tudi kovček poln denarja, poroča nemška spletna stran n-tv.de, ki se sklicuje na časnik Bild. V nesreči so umrli štirje Nemci, med njimi tudi 38-letni ustanovitelj nemškega podjetja Unister Thomas Wagner.

Nemški spletni milijonar naj bi imel med letom iz Benetk proti Leipzigu pri sebi kovček poln denarja. Točnega zneska časnik Bild ne navaja, a šlo naj bi za do štiri milijone evrov. Za zdaj ni jasno, zakaj naj bi imel Wagner pri sebi toliko denarja.

V letalu sta bila poleg Wagnerja in pilota še 39- in 65-letna nemška državljana, kar je po navedbah slovenske policije za STA razvidno iz dokumentov, ki so jih našli v letalu. Njuna uradna identiteta bo sicer potrjena, ko bo končana sodna obdukcija.

Po poročanju Bilda pa naj bi šlo za Wagnerjevega partnerja v podjetju Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, ter 65-letnega bankirja.


Nemško podjetje Unister se ukvarja z internetnimi storitvami, Wagner pa je podjetje ustanovil še kot študent pri 23 letih. V nekaj letih je podjetje zraslo v enega največjih nemških posrednikov turističnih potovanj. Multimilijonar se je v javnosti pojavljal redko, nerad je dajal tudi intervjuje.

Vzrok nesreče uradno še ni znan, je pa 73-letni pilot pred strmoglavljenjem kontroli zračnega prometa javil težave z zaledenitvijo. Kmalu za tem so prejeli še klic na pomoč, nato je letalo izginilo z radarjev.

Razbitine letala naj bi danes odpeljali s kraja nesreče. Kot so za STA povedali v službi za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov, jih bodo s pomočjo Slovenske vojske najverjetneje prepeljali v hangar na Brniku.