IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Traktor pod seboj pokopal voznika

Piše: R.K.

Čas objave:
10.08.2023 07:52

Včeraj se je v naselju Loka v občini Šentjernej zgodila nesreča. Prevrnil se je motokultivator s priključkom in pod sabo pokopal voznika.

Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, s tehničnim posegom dvignili vozilo in izvlekli mrtvo osebo ter pomagali reševalcem in policiji. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju potrdili smrt voznika. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 65-letni moški peljal motokultivator s pripeto škropilnico po klancu navzgor. Ko je zapeljal izven kolovozne poti, je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Včeraj nekaj po 20. uri je pri naselju Vihre, na avtocesti v smeri Drnovo-Čatež ob Savi, na odstavnem pasu gorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so požar, ki je zajel motorni del vozila ob pomoči mimo vozečega voznika tovornjaka pogasili in odklopili baterijo. Obveščene so bile pristojne službe.

Včeraj okoli 15. ure je pri naselju Breza na avtocestnem priključku Trebnje zahod, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se prevrnil. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ter pomagali policiji in avto vleki pri nakladanju vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so voznika na kraju oskrbeli in ga odpeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Včeraj kmalu po 15. uri so v Cankarjevi ulici v Trebnjem, gasilci PGD Trebnje ob prisotnosti lastnika in policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja. Dobro uro kasneje pa se je v ulici Staro sejmišče v Šentjerneju kadilo iz elektro omarice na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka do prihoda dežurnega delavca elektro podjetja

Danes malo pred drugo ponoči je v Dobravici pri Velikem Gabru zaradi udara strele v stanovanjsko hišo zagorelo ostrešje. Pred prihodom gasilcev so domači požar pogasili. Gasilci PGD Veliki Gaber, Trebnje, Zagorica, Log in Sela Šumberk so zavarovali kraj dogodka in s termovizijsko kamero znotraj objekta ter z avto lestvijo zunaj objekta pregledali ostrešje. Strela je poškodovala celotno kritino stanovanjske hiše. Dežurni delavec Elektro Ljubljana je odklopil elektriko.