stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Trčil v mejno zapornico in nadaljeval z vožnjo v državo

Piše: R.K.

Čas objave:
28.12.2023 08:45

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 97 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 266 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Sevnici zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Med 7. in 9. uro je z železniške postaje v Črnomlju nekdo ukradel kolo črno oranžne barve in lastnico oškodoval za okoli 300 evrov.

Na parkirnem prostoru v Žlebeju na območju Novega mesta je med 26. 11. in 27. 11. neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 4.000 evrov.

Na Šukljetovi ulici v Novem mestu je med 5. 12. in 27. 12. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Mladoletniku zasegli petarde

Včeraj nekaj pred 16. uro so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni o motečem pokanju petard v Vavti vasi. Takoj so se odzvali in v bližini šole izsledili mladoletnika, ki je imel pri sebi več kot 50 prepovedanih petard. Petarde so mu zasegli in o kršitvi mladoletnika obvestili starše. Zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih bodo uvedli postopek o prekršku.


Prijeli tihotapca, ki je prevažal 17 državljanov Kitajske

Na mejni prehod Obrežje je včeraj okoli 23. ure na vstopno stezo pripeljal voznik tovornega vozila bosanskih registrskih oznak. Kršitelj je brez ustavljanja trčil v zapornico in nadaljeval z vožnjo v notranjost države. O pobeglem vozniku so bile takoj obveščene patrulje na terenu in policisti so v Mokricah pobeglega voznika ustavili in prijeli. Ugotovoljeno je bilo, da je 41-letni državljan Bosne in Hercegovine v tovornem vozilu prevažal 17 državljanov Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 41-letnemu tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli tovorno vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Rakovec, Šentlenart, Mala Dolina) izsledili in prijeli 73 državljanov Sirije, 15 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Somalije, osem državljanov Rusije, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Alžirije, pet državljanov Turčije, pet državljanov Nepala, štiri državljane Indije, tri državljane Pakistana in dva državljana Irana. Na obočju PP Črnomelj (Podklanec, Žuniči) so prijeli 14 državljanov Sirije in na območju PP Metlika (Rakovec) 30 državljanov Sirije, pet državljanov Egipta in tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.