zoopark-rožman Svet24.si

FOTO: Živalski vrt Rožman zaradi inšpekcije ...

angelček Svet24.si

To lahko pomeni, da ste zemeljski angel

dars Necenzurirano

Ne Dars, Kolektor bo odločil, za koliko milijonov...

cvikl legan xx Reporter.si

Milan Cvikl o obtožbah Jerce Legan: Prešla je ...

terzi Ekipa24.si

Tragično! Kamera posnela grozljivo nesrečo, v ...

Sanja Grohar Njena.si

Sanja Grohar bo drugič mamica

Tina Robnik Ekipa24.si

Nova slaba novica z belih strmin! Slovenska ...

Kronika

Ukradli 400 kg mesa, pijan vijugal po cesti

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2021 11:19

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 19. 11. in 22. 11. intervenirali v 159 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 514 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli motorno kolo mladoletniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 46-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj umora, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države,
poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost
21. 11. nekaj po 19. uri so na regijskem centru za obveščanje prejeli klic na pomoč, ker naj bi v Rosalnicah gorel objekt. Takoj so bili aktivirani gasilci dveh prostovoljnih gasilskih društev. Na kraju so ugotovili, da je nekdo lažno naznanil požar in ogrožanje. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja Zloraba znamenj za
pomoč in nevarnost. Kazenski zakonik določa, da kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let. Če je bilo z dejanjem preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov in je bila s tem preprečena storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Vlomi in tatvine
Na Trebanjskem Vrhu je med 17. 11. in 19. 11. nekdo skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Cerovem Logu na območju PP Šentjernej je 19. 11. dopoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za okoli 1400 evrov.

V noči na 20. 11. so v Stari Bučki na območju PP Šentjernej neznanci vlomili v objekt za prekajevanje mesa in odtujili okoli 400 kg mesa. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Zaborštu na območju Škocjana je v zadnjem mesecu dni nekdo s strehe nenaseljenega objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 1100 evrov.


Pod vplivom alkohola vijugal po cesti


Policisti PP Novo mesto so bili 21. 11. nekaj po 20. uri obveščeni, da naj bi na cesti Novo mesto - Metlika, voznik osebnega avtomobila vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, nevarnega voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima voznik avta znamke Peugeot v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov
alkohola. Izločili so ga iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Kršitelja pridržali
V noči na 20. 11. smo bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru na Šmihelskem mostu, kjer naj bi pijan moški razgrajal in poškodoval več košev za smeti. 26-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega
reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

20. 11. okoli 21. ure so novomeške policiste poklicali na pomoč iz Smolenje vasi, kjer naj bi večkratni kršitelj ponovni kršil javni red in mir. 33-letni kršitelj, ki se je nedostojno vedel do družinski članov, tudi po prihodu policistov s kršitvami ni prenehal, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Brežice so 20. 11. dopoldne na območju Jesenic ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije na zadnjem sedežu in v prtljažniku prevaža pet državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še niso zaključeni.

21. 11. nekaj po 22. uri so v Novi vasi pri Mokricah prijeli 22-letnega državljana Kosova, ki je z osebnim avtomobilom v notranjost države nameraval prepeljati pet državljanov Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobil znamke BMW so mu zasegli, postopki z državljani Kosova pa še potekajo.

Policisti PP Metlika so v noči na 22. 11. v Metliki prijeli državljana Rusije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal štiri državljane Kazahstana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljana Rusije so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Opel astra srbskih registrskih oznak so zasegli, policijski postopki z državljani Kazahstana pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 15 državljanov Afganistana in v Črnomlju dva državljana Irana . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.