stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Ukradli telička iz pašnika

Piše: R.K.

Čas objave:
15.09.2023 08:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali prometno nesrečo v Metliki. Nekaj pred 10. uro so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 25-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 53-letni voznici. Lažje poškodovano 53-letno voznico so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.


Na področju kriminalitete so policisti obravnavali Tatvine

Na delovišču v Novem mestu je je v noči na 14. 9. nekdo iz premičnega semaforja odtujil akumulator.

Na parkirnem prostoru podjetja v Črnomlju je v noči na 14. 9. neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V noči na 14. 9. je na območju Dolenjega Mokrega Polja nekdo s pašnika odtujil telička rjave barve, starega dva meseca.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 8.30 so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen C5 italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Romunije v vozilu prevaža šest državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 13. uro so ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus nemških registrskih oznak. 53-letni državljan Azerbajdžana, ki je imel ponarejeno osebno izkaznico, je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Romunije in Azerbajdžana so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Obrežje, Slovenska vas, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 80 državljanov Maroka, 65 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana, 22 državljanov Nepala, 16 državljanov Iraka, 14 državljanov Indije, devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Sierra Leone, šest državljanov Turčije, pet državljanov Sirije, štiri državljane Palestine, tri državljane Mongolije, dva državljana Libije, dva državljana Rusije, dva državljana Šrilanke, po enega državljana Alžirije, Malija, Burundija in Slonokoščene obale in na območju PP Metlika (Rosalnice) sedem državljanov Afganistana in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci še potekajo.