volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Ljubljana

Umrl dolgoletni novinar in urednik Vlado Krejač

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
15.03.2016 16:41

V 64. letu je po težki bolezni umrl dolgoletni urednik Odmevov, urednik notranjepolitične redakcije na Televiziji Slovenija, nekdanji dopisnik in direktor mariborskega radia Vlado Krejač.

(Foto: rtvs)

V svoji dolgoletni karieri je delal v Ljubljani, kot dopisnik pa tudi v Novi Gorici in Beogradu, poroča MMC Radiotelevizije Slovenija.

Krejač je bil del ekipe, ki je leta 1997 zasnovala oddajo Odmevi. Ti so po njegovih besedah nastali z namenom zagotoviti dodano vrednost informativnim oddajam, navaja MMC. Več let je vodil TV Dnevnik.


V svoji dolgoletni karieri je Krejač delal v Ljubljani, kot dopisnik pa tudi v Novi Gorici in Beogradu. Iz Beograda je odšel preden je slovenska delegacija zapustila sejo centralnega komiteja Zveze komunistov Jugoslavije. Kot poročevalec s Kosova je bil priča vsem burnim demonstracijam nacionalizma v Srbiji.

Je kolektivni dobitnik devetih viktorjev za Odmeve. Še prejšnji teden je prejel priznanje Radiotelevizije Slovenija za izjemne dosežke v daljšem delovnem obdobju.

Bil je zaprisežen športnik in je vodil tudi klub novinarjev smučarjev. Ena od njegovih zanimivih izjav je: "Maribor je moj in jaz sem njegov. Tega mi ni bilo nikoli nerodno povedati".