stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Ustavili 18 letnika brez izpita; Pijan napadel mamo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.01.2024 11:17

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Čurilah okoli 13. ure ustavili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil 18-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža pridržali

Nekaj pred 19. uro so novomeški policisti prejeli klic na pomoč zaradi nasilja v družini v okolici Novega mesta. Pijan moški naj bi žalil svojo mamo, nanjo vpil, razgrajal in razbijal inventar. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na kraju izsledili 38-letnega nasilneža, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Nasilnežu, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo svoje mame, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Okoli 11. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Prav tako na Obrežju so nekaj pred 23. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen touareg. 45-letni državljan Poljske in 30-letni potnik prav tako iz Poljske, sta v vozilu prevažala osem državljanov Sirije in dva državljana Egipta.

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Sirije in Egipta pa še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Kapele) izsledili in prijeli 22 državljanov Sirije, deset državljanov Maroka, devet državljanov Nepala, osem državljanov Konga, šest državljanov Pakistasna, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Rusije in po enega državljana Egipta, Iraka in Indije . Na območju PP Črnomelj (Adlešiči, Žuniči) so prijeli 12 državljanov Sirije in dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.