stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Nm

Ustrelil lovca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2012 10:10

V četrtek smo poročali o nesreči pri lovu. Pri skupnem lovu je lovec skrenil z dogovorjene poti, slekel varnostni jopič in prestregel metek. S helikopterjem je bil prepeljan v ljubljanski klinični center. Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 35 nujnih primerih.

V četrtek, nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi prišlo do poškodbe s strelnim orožjem v gozdu v bližini Brezovice pri Črmošnjicah. Novomeški kriminalisti in črnomaljski policisti so opravili ogled in zbrali obvestila. Prve ugotovitve kažejo, da so lovci lovske družine izvajali skupni lov. 48-letni lovec je odšel z dogovorjene smeri in slekel varnostni odsevni telovnik. Po izjavah 60-letnega lovca naj bi ta domneval, da gre za divjad in sprožil strel proti 48-letnemu lovcu, z razdalje okoli 30 metrov. Hudo poškodovanega 48-letnega lovca s prestreljeno nadlahtjo so s helikopterjem odpeljali v Klinični center Ljubljana. Kriminalisti in policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.


NASILNEŽU PREPOVEDALI PRIBLIŽEVANJE

Krški policisti so bili 13. 12. popoldan obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 48-letni nasilnež pretepel svojo ženo, jo žalil in ji grozil, da jo bo ubil. Nasilnež naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad svojo ženo, vendar si ta zaradi strahu ni upala poiskati pomoči. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.


TATVINA IN VLOM

V podjetju v Novem mestu je neznanec z varilnega stroja odstranil in odtujil bakrene dele. Škode je za okoli 30.000 evrov.


V Novem mestu je popoldan nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več kosov nakita. Oškodovanci ocenjujejo škodo na okoli 7.000 evrov.


PROMETNA NESREČA

13. 12. nekaj pred 7. uro se je zgodila prometna nesreča v Birčni vasi pri Novem mestu. Novomeški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 58-letni voznik osebnega avtomobila v Birčni vasi zapeljal na nezavarovan prehod čez železniško progo v trenutku, ko je iz smeri Uršnih Sel proti Novem mestu pripeljal potniški vlak. Vlak je trčil v prednji del avtomobila in ga odbil s proge. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

KRŠITELJU ZASEGLI TOYOTO

Novomeški prometniki so 13. 12. okoli 15. ure med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila Toyota RAV4 in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov. Osebni avtomobil so mu začasno zasegli in napisali obdolžilni predlog.