franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Utopitev v Kolpi

Piše: R.K.

Čas objave:
18.07.2023 10:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi utopitve in nedovoljenih prehodov državne meje.

V področju prometne varnosti so policisti kršitelju zasegli avtomobil. Med kontrolo prometa na Otočcu so policisti okoli 21. ure ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino na kopališču. Na kopališču ob reki Kolpi na območu PP Črnomelj je med 17. in 18. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost dveh oškodovank in jima odtujil torbici z denarjem, dokumenti, bančnimi karticami, mobilnima telefonoma, ključi in osebnimi predmeti. Oškodovanki ocenjujeta, da sta oškodovani za okoli 3.000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Okoli 21. ure so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Sangyong. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Nekaj pred polnočjo so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila VW passat hrvaških registrskih oznak. D36-letni državljan Hrvaške je prevažal štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Hrvaške in državljanu Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Iraka še potekajo.


Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Župelevec, Koritno) izsledili in prijeli 57 državljanov Pakistana, 39 državljanov Afganistana, 33 državljanov Maroka, 20 državljanov Nepala, sedem državljanov Rusije, pet državljanov Indije, štiri državljen Konga, tri državljane Bangladeša, dva državljana Alžirije, dva državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Utopitev

Ob 16.45 so policisti bili obveščeni, da na obrežju reke Kolpe na območju Vinice občani oživljajo moškega, ki naj bi se utopil v reki Kolpi. Na kraj so bili napoteni tudi reševalci, ki so nadaljevali z oživljanjem, vendar je 55-letni moški kljub temu umrl. O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.