stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

V avtomobilu prevažal pet državljanov; voznik trčil v drevo

Piše: R.K.

Čas objave:
11.03.2024 11:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 8. 3. in 11. 3. posredovali v 188 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 549 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 47-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Neprilagojena hitrost

9. 3. nekaj po 21. uri se je zgodila prometna nesreča v Boštanju. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v nasip in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 10. 3. nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolenjem Polju. Ugotovili so, da je 83-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Sevniški policisti so preverjali psihofizično stanje voznikov

10. 3. popoldne so policisti PP Sevnica skupaj s policisti PPP Novo mesto poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Med nadzorom so kontrolirali 76 voznikov in  47 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom. Ugotovljeno je bilo, da je šest voznikov vozilo pod vplivom alkohola. 57-letni kršitelj, ki so ga ustavili na območju Sevnice, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,7 g/kg). 47-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,53 miligramov alkohola (1,1 g/kg). Ustavili so tudi 38-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,27 miligramov alkohola in 24-letnika z 0,26 miligrami alkohola. Zoper kršitelje so policisti na sodišče naslovili obdolžilne predloge oziroma jim izdali plačilne naloge.


Vlomi in tatvine

V Bereči vasi je med 8. 3. in 9. 3. nekdo vlomil v skladiščne prostore prodajalne. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 9. 3. je v Spodnji Pohanci nekdo vlomil v avtomat in odtujil prehrambene izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za 1.200 evrov škode.

Na Uršnih selih je med 6. 3. in 9. 3. neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Sevnici je nekdo vlomil v avtomat in odtujil sveže prehrambene izdelke in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

V okolici Sevnice je med 8. 3. in 10. 3. nekdo iz nedograjene počitniške hiše odtujil okoli 15 m2 keramičnih ploščic, fasadno mrežno in zaboj piva.

10. 3. med 9.30 in 12.30 je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na območju Tolstega vrha (PP Šentjernej) je med 3. 3. in 10. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za 300 evrov škode.

V Podzemlju je v noči na 11. 3. nekdo vlomil v poslovne prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Po prvih ocenah je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 2.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

8. 3. okoli 19. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Jaguar romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni državljan Romunije in 23-letna državljanka Romunije v vozilu prevažata pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 8. 3. in 11. 3. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Kapele, Jereslavec, Mihalovec, Bukošek, Brežice, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 53 državljanov Sirije, 49 državljanov Afganistana, 21 državljanov Maroka, 21 državljanov Nepala, 18 državljanov Turčije, 17 državljanov Indije, 14 državljanov Rusije, 12 državljanov Bangladeša, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Somalije, štiri državljane Irana, tri državljane Tunizije, dva državljana Iraka in po enega državljana Burundija, Alžirije, Mongolije, Palestine in Egipta. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Preloka) so prijeli osem državljanov Maroka in štiri državljane Sirije.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.