franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

V Boštanju so prijeli kar 4 tatove

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2023 08:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje in sprožitve signalno varnostne naprave.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 22.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem na območju PP Sevnica. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke Fiat peljal iz smeri Sevnice proti Dolnjem Brezovem. V Gornjem Brezovem je na prehodu ceste čez železniške tire zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa v Dolenji Pirošici ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o voznikih, Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.100 evrov.

Na mejni prehod Obrežje je nekaj pred 14. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Mercedes AMG slovaških registrskih oznak. Kršitelj je pred zaključkom policijskega postopka speljal in z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Čatežu. Policisti so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 26-letnega državljana Slovenije, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, uporabljal je ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Krško so nekaj po 19. uri v Drnovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Ugotovili so, da 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti prijeli tatove

Policisti PP Sevnica so dopoldne v prodajalni v Boštanju prijeli štiri tatove, ki so iz prodajalne poskušali odtujiti več artiklov. Storilci so predmete skrivali v podloge oblačil in žepe in brez plačila poskušali pobegniti. Ukradene predmete so jim zasegli in vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenca stara 22 in 25 let in osumljenki stari 19 in 24 let bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na Kandijski cesti v Novem mestu je 18. 12. med 10. in 19. uro nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V kombiju prevažal 16 tujcev

Na avtocesti v smeri proti Ljubljani so policisti okoli 22.30 ustavljali voznika kombija Mercedes vito slovenskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po prehitevalnem pasu, potem pa vozilo nenadoma ustavil, preskočil ograjo in peš pobegnil. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za njegovo izsleditev. Ugotovljeno je bilo, da je v kombiju prevažal 16 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Mihalovec, Župelevec, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec) izsledili in prijeli 52 državljanov Sirije, 44 državljanov Maroka, osem državljanov Turčije, po dva državljana Iraka, Afganistana, Šrilanke in Pakistana in državljana Tunizije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Butoraj, Vinica, Žuniči, Miliči, Kvasica) so prijeli 27 državljanov Sirije in devet državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Rosalnice, Drašiči, Krmačina, Kamenica) 26 državljanov Sirije in tri državljane Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.