stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

V Brežicah vlamljali v garaže

Piše: R.K.

Čas objave:
07.12.2022 13:39

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so tudi zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so
obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Voznik kombija pod vplivom alkohola

Okoli 19.30 smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika kombija, ki naj bi na avtocesti med Bičem in Trebnjim vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 56-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izrekli globo.

Vlomi in tatvine

V Brežicah so na Šolski ulici in na Maistrovi ulici v noči na 6. 12. neznanci vlomili v več garaž. Po prvih ugotovitvah so iz dveh garaž odtujili aluminijasta platišča in zaboj za ribiško opremo, v ostalih primerih pa povzročili le premoženjsko škodo zaradi poškodb vrat. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Rigonce) izsledili in prijeli 40 državljanov Rusije, 26 državljanov Pakistana, 13 državljanov Kube in sedem državljanov Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.