volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Črnomelj

V Črnomlju voznik z več kot tremi promili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.02.2016 14:26

Črnomaljski policisti so v nedeljo popoldan pri 23-letnemu vozniku odkrili 1,53 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar znese 3,18 g/kg - več kot tri promile alkohola v krvi.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 150 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 447 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 27 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.


PROMETNA VARNOST

V NESREČAH POŠKODOVANA KOLESARJA

Med Semičem in Ručetnjo vasjo se je 6. 2. dopoldan zgodila prometna nesreča. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročila 24-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost mladoletnemu kolesarju, ki je zavijal levo. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v bolnišnici.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 6. 2. popoldan obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja v kraju Žvirče. 26-letnemu kolesarju so lažje poškodbe glave oskrbeli v bolnišnici. Policisti so ugotovili, da je kolesar izgubil oblast nad kolesom in padel zaradi neprilagojene hitrosti.

ZASEGLI AVTOMOBIL

Policisti so 5. 2. zvečer med kontrolo prometa pri Dobruški vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel astra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so mladoletnega kršitelja izsledili. Ugotovili so, da je vozil neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so začasno zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V ČRNOMLJU USTAVILI VOZNIKA Z VEČ KOT TREMI PROMILI ALKOHOLA

Črnomaljski policisti so 7. 2. popoldan med kontrolo prometa v Črnomlju ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,53 miligramov alkohola (3,18 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

POVZROČITELJICI NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA

Novomeški policisti so bili v noči na 6. 2. obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Ugotovili so, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika vozila trčila v parkiran avtomobil. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Policisti so ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

8. 2. okoli 23. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Otočcu, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v drevo in ograjo. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola.



KRIMINALITETA

NASILJE V DRUŽINI

Črnomaljski policisti so 7. 2. popoldan posredovali zaradi nasilja v družini v Črnomlju. Ugotovili so, da je 58-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

VLOMI IN TATVINE

Na parkirnem prostoru v Dolenjem Kronovu so med 6. 2. in 8. 2. neznanci vlomili v rezervoarje treh tovornih vozil. Iztočili in odtujili so okoli 500 litrov goriva in povzročili za 600 evrov škode.

8. 2. popoldan naj bi v Senovem nekdo iz stanovanjske hiše odtujil 2500 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V okolici Trebnjega so med 2. 2. in 5. 2. neznanci vlomili v štiri zidanice. Iz treh niso ničesar odtujili, iz ene pa so odnesli motorno žago, električno ročno orodje, posodo z gorivom, pijačo in prehrambene izdelke.

V Gorenji Stari vasi pri Šentjerneju je nekdo vlomil v dve zidanici in odtujil glasbeni predvajalnik, več plastenk in pločevink pijače in jedilni pribor. Povzročil je za okoli 2500 evrov škode.


JAVNI RED IN MIR

NEZAKONITO ZBIRANJE PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV

Sevniški policisti so bili 8. 2. dopoldan obveščeni o sumljivih osebah, ki naj bi v Boštanju zbirali prostovoljne prispevke. Na podlagi opisa neznancev in vozila so jih krški policisti izsledili. Ugotovili so, da gre za dva državljana Romunije, ki sta brez ustreznih dovoljenj zbirala prostovoljne prispevke, ki naj bi bili namenjeni invalidnim otrokom. Zaradi kršitev so jima izdali plačilni nalog.