stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

V križišče pri rdeči luči na semaforju

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2023 12:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev.

Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST

V križišče pri rdeči luči na semaforju

Nekaj po 7. uri so bili obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki je pri rdeči luči na semaforju zapeljala v križišče in trčila v voznika tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal iz smeri Rozmanove ulice. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Padec kolesarja

Iz bolnišnice so obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Metlika so ugotovili, da se je nesreča zgodila okoli 5.30 na cesti med Brezovico in Bušinjo vasjo, kjer je 51-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval.

Poškodovan voznik mopeda

Okoli 10.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda na Šegovi ulici v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila peljal po Westrovi ulici. Ob vključevanju na prednostno cesto je odvzel prednost 16-letnemu vozniku mopeda, ki je pravilno pripeljal po Šegovi ulici. Po trčenju je mopedist padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 15.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z
udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenji vasi pri Artičah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 78-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je vozil 20-letni voznik. Lažje poškodovano potnico iz vozila 20-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V kraju Mali Ban na območju PP Šentjernej je med 19. 2. in 13. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in pomožni objekt in s strehe odtujil bakrene žlebove. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti nekaj pred 16. uro ustavljali voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa nenadoma ustavil in peš pobegnil. Policisti so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 25-letnega državljana Albanije, ki je v vozilu prevažal šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Kriminalisti so mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Čatež ob Savi, Slovenska vas) izsledili in prijeli 32 državljanov Maroka, 21
državljanov Nepala, 17 državljanov Kube, 14 državljanov Rusije, 13 državljanov Pakistana, deset državljanov Indije, devet državljanov Bangladeša, dva državljana Alžirije, dva državljana Tunizije, dva
državljana Afganistana, državljana Šrilanke in državljana Egipta.
Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.