nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

V naselju z avtom divjal 105 km/h

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.09.2015 14:56

Tudi policisti PU Novo mesto v tem tednu poostreno nadzirajo dogajanje v okolici šol in na šolskih poteh.

Pri tem so jim v veliko pomoč prostovoljci in člani različnih društev in združenj, ki skupaj opozarjajo, da se je začela šola in da je na cestah zopet več otrok.

Kljub temu, da od včeraj do danes ni bilo prijav o prometnih nesrečah ali drugih varnostnih pojavih, povezanih z začetkom šole, pa primer voznika iz Velikega Mraševa dokazuje, da nas vse čaka še veliko dela, sporočajo s policije. Tako pri osveščanju kot pri izvajanju deklaratorne zavezanosti k večji varnosti v prometu.

Policisti so namreč v okolici šol in šolskih poteh tudi na prvi šolski dan in danes, drugi šolski dan, zaznali več kršitev cestnoprometnih predpisov, predvsem prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnih telefonov.

V naselju z avtom divjal 105 km/h

Posebno pozornost prometnih policistov je bil nekaj po sedmi uri zjutraj deležen voznik osebnega avtomobila v Velikem Mraševu pri Krškem. V času, ko so v šolo hodili otroci, so mu prometni policisti izmerili hitrost vožnje skozi naselje 105 km/h. 36-letnega voznika so ustavili in mu napisali plačilni nalog za 1.000 evrov, zraven pa si je prislužil še 9 kazenskih točk.

Z aktivnostmi za večjo prometno varnost bomo policisti nadaljevali vse leto. A največ lahko naredi vsak posameznik sam. Danes in takoj.

____________________________________________________________________________________

Policisti so sicer včeraj na interventno številko 113 sprejeli 262 klicev, od tega je bilo 75 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja kriminalitete in prometne varnosti

Policisti so obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi telesnimi poškodbami in še pet drugih kršitev cestnoprometnih predpisov, o katerih so dobili obvestili na številko policije 113. Zaradi več prekrškov s področja prometne varnosti so zasegli dve vozili.



Robert Perc, PU Novo mesto, o kršitelju pri Krškem