volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

V nesrečah minuli vikend 6 poškodovanih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2016 13:54

Minuli vikend so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta se hudo poškodovala peška in voznik osebnega avtomobila, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Minuli petek nekaj pred 8. uro se je zgodila huda prometna nesreča v Metliki. Po ugotovitvah policistov je 47-letni voznik osebnega avtomobila najverjetneje zaradi utrujenosti zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 60-letni voznik. Poškodovana udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

O prometni nesreči na cesti med krajema Zavratec in Arto so bili policisti obveščeni minuli petek nekaj po 16. uri. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v brežino. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v celjski bolnišnici.

Novomeški policisti so prav tako minuli petek v večernih urah obravnavali prometno nesrečo na cesti v kraju Gumberk, kjer je 18-letna voznica začetnica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo voznici zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.


Včeraj okoli 7. ure je 35-letna voznica vozila osebni avtomobil iz smeri Metlike proti Novem mestu pri Koroški vasi je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala.

Prav tako včeraj dopoldne pa se je zgodila prometna nesreča v kraju Radovica pri Metliki. Po prvih ugotovitvah policistov je 78-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste preko zelenice in opornega zidu. Vozilo je padlo v globino okoli 3,5 metrov. Hudo poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana.