stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Kostanjevica na Krki/Mrtvice

V nesreči huje poškodovani dve osebi

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
05.04.2019 10:25

Nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Boštanjem in Radečami. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila.

Ob prehitevanju tovornega vozila je zavil desno in najprej trčil v zadnji del priklopnega vozila, potem pa čelno še v avtomobil 18-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči se je huje poškodovala 66-letna potnica v vozilu 64-letnega voznika. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi povzročitelja, 58-letno potnico iz njegovega vozila in 18-letnega voznika. Vsi so lažje poškodovani.

Med kontrolo prometa v Mrtvicah so policisti PP Krško v noči na 5. 4. ustavili voznika kombija in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,66 miligramov alkohola (3,5 g/kg). Nevarnega voznika so izločili iz prometa, vozilo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Kostanjevici na Krki pa so odredili preizkus alkoholiziranosti 38-letnemu vozniku. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.