nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Zaradi zastojev pri prometni nesreči vozili v nasprotno smer

Piše: R. K.

Čas objave:
22.08.2022 09:46

Včeraj nekaj pred 13. uro je na dolenjski avtocesti prišlo do prometne nesreče v predoru Mali Vrh. Policija je poročala o daljšem zastoju, pri čemer so nekateri vozniki v izogib gneči začeli voziti v nasprotno smer, in sicer po uvozu na avtocesto.

Po poročanju spletne aplikacije SPIN sta včeraj ob 12.46 uri na dolenjski avtocesti, v predoru Mali Vrh smer Ljubljana, občina Grosuplje, trčili osebni vozili, pri tem je eno pristalo na boku. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih, posuli razlite tekočine z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi lažje poškodovanih treh oseb. Reševalci NMP Ljubljana niso v bolnišnično oskrbo prepeljali nobenega izmed njih.  

Policija je poročala o več kilometrskem zastoju, ki je za voznike seveda neprijeten. A manevri, kot je vožnja v nasprotno smer po uvozu na avtocesto, so izredno nevarni in lahko povzročijo nesreče s hujšimi posledicami. Globe za tovrstne kršitve se gibajo med 150 in 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Vozniki, ki ostanete v zastoju ustvarite reševalni pas, ki omogoča prosto pot intervencijskim vozilom, ter počakajte na navodila policistov in upravljalca ceste. V primeru nesreče policisti skupaj z upravljalcem avtoceste poskušajo v najkrajšem možnem času poskrbeti za pretočnost prometa.