stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Novo mesto

V prometnih nesrečah poškodovanih več kolesarjev

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
27.05.2019 12:58

Krški policisti so bili 24. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarke v kraju Gora. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 90-letna ženska pri vožnji izgubila oblast nad kolesom in padla. Reševalci so huje poškodovano žensko odpeljali v brežiško bolnišnico.

O padcu kolesarke so bili 26. obveščeni tudi sevniški policisti. 53-letna kolesarka je ob zaviranju izgubila oblast nad kolesom in preko krmila padla po vozišču. Reševalci so poškodovano voznico odpeljali v bolnišnico. 

26. 5. popoldne se je zgodila prometna nesreča v Stranju pri Velikem Gabru. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi se trije kolesarji peljali iz smeri Trebnjega proti Radohovi vasi, ko naj bi nasproti po sredini vozišča pripeljal voznik osebnega avtomobila. Kolesar, ki je v koloni peljal zadnji, naj bi v izogib trčenju zapeljal desno in pri tem oplazil kolesarja, ki je peljal pred nji. Oba sta padla in se poškodovala. 31-letni kolesar je utrpel lažje poškodbe, 30-letni kolesar pa je bil odpeljan v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan. Okoliščine prometne nesreče policisti še preverjajo. 

Iz novomeške bolnišnice so policiste v nedeljo zvečer obvestili, da oskrbujejo kolesarja, ki naj bi se poškodoval pri padcu. Po prvih zbranih obvestilih policistov je 45-letni moški kolesaril iz smeri Metlike proti Novemu mestu. Pri Koroški vasi je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval.

V bolnišnici so oskrbeli tudi 11-letno kolesarko, ki je padla, ko je kolesarila iz smeri Družinske vasi proti Dragi. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi vozila z neprilagojeno hitrostjo in ob zaviranju izgubila oblast nad kolesom. V nesreči je utrpela lažje poškodbe.