franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Izola

V streljanju v izolski bolnišnici dva mrtva

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.08.2016 16:07

V današnjem streljanju v izolski bolnišnici sta umrli dve osebi, dve pa sta hudo poškodovani, so sporočili s Policijske uprave Koper. Umrla sta policist in napadalec, zdravnik in še en policist pa sta ranjena. Napadalec naj bi bil 70-letni stari znanec policije iz okolice Kopra, je po poročanju MMC RTVS povedal prvi mož policije Marjan Fank.

Do streljanja je prišlo okoli 15. ure. Po poročanju MMC RTVS je bil napadalec, ki naj bi v preteklosti že oropal pošto, na pregledu na okulističnem oddelku. Po navedbah očividcev je bil na berglah. Po končanem pregledu je na hodniku zanetil prepir in medtem za hrbtom držal pištolo.

V tistem je mimo prišel tudi eden izmed urologov in moški je začel streljati. Po besedah generalnega direktorja policije Fanka se je moški odpravil v bolnišnico z naklepom, da ubije prav tega zdravnika. Tudi očividci pravijo, da je strelec iskal prav ustreljenega zdravnika, saj je spraševal po njem, v rokah pa naj bi imel celo list papirja s seznamom imen, poroča MMC RTVS.

Zdravnika je ustrelil v prsni koš, nato pa še v hrbet. Na hodniku je zavladala panika, v bolnišnici pa je bil medtem tudi 43-letni uniformirani prometni policist, ki je po Fankovih besedah začel streljati nazaj proti strelcu, a ga je storilec od blizu ustrelil v prsni koš. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je podlegel na kraju nesreče oz. so njegovo smrt razglasili poldrugo uro kasneje v operacijski dvorani, še poroča MMC RTVS.

Napadalec je nato po neuradnih informacijah odkorakal iz bolnišnice, se usedel na bližnjo klopco in tam nekaj časa posedel, nato pa skušal pobegniti z avtomobilom, a so se pripeljali policisti, ki so ga skušali ustaviti. Pri tem je napadalec ustrelil še enega policista in ga huje ranil, je povedal Fank. Policisti pa zdaj še preiskujejo, ali si je storilec nato sodil sam ali so ga pokosile policijske krogle.

Ranjena zdravnik in policist sta medtem že prišla iz operacijske dvorane, a je njuno stanje kritično, še navaja MMC RTVS.

Direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je pred tem za časnik Primorske novice povedal, da ne bodo dajali izjav, dokler ne bodo prišli v stik s svojci žrtev.