stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

V torbo zložil mesnine in iz trgovine pobegnil z njo

Piše: R.K.

Čas objave:
04.01.2024 10:49

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 165 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Policisti PP Dolenjske Toplice so zaščitili žrtve nasilja v družini in 32-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovana voznica

Policisti PP Črnomelj so bili nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh osebnih avtomobilov v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 20-letna voznica, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobila 41-letne voznice in 27-letne voznice. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v zdravstveni dom. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli tatu

Nekaj pred 20. uro so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanec v večjo torbo zložil več mesnih izdelkov in brez plačila pobegnil iz prodajalne. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili in prijeli osumljenca, ki je bežal po travniku. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper 18-letnika iz Gazic bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom

V naselju K Roku v Novem mestu je med 20. in 21. uro nekdo skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Rakovec, Slovenska vas) izsledili in prijeli 29 državljanov Sirije, 15 državljanov Maroka, 12 državljanov Afganistana, devet državljanov Turčije, sedem državljanov Indije, tri državljane Šrilanke in državljana Belorusije in na območju PP Metlika (Metlika, Rosalnice) 26 državljanov Sirije in pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.